torsdag 26. juni 2008



Å så kom kvardagen, jobb som skal rekkes, koffert skal tømmes, klær skal vaskes ..... men en bedre start på sommeren kan vi vel ikke få - vi hadde til om med sola med oss tilbake.

Så det STORE spørsmålet ... hvor går neste tur .....

Ha en kjempefin sommer alle sammen

(her er flere bilder fra turen)








onsdag 25. juni 2008

I dag var det siste dagen og reisehjemdag. Vi stod opp kl 06, frokost 6.30, møte på bussen 7.30 og avreise 08. Planen var å kjøre til London, sightseeing via buss og en liten stopp ved Buckingham Palace. Pga trafikkproblem i og rundt London med mye kø, kunne vi ikke stoppe og vi fikk ikke sett slottet. Men vi hadde en FANTASTISK busstur inne i London sentrum med guide. Det var helt utrolig å få se Picadelly circus, Westmister Abbey, Parlament, Big Ben, Trafalgar Square, Themsen, Tower Bridge, Tower of London, The Eye. FANTASTISK
Bussturen videre ut til Heathrow gikk bra. Flyet fra Oslo var forsinket, men vi hadde medvind så vi tok igjen en del av forsinkelsen. Nå sitter vi på Gardermoen og venter på flyet til Vigra. Og hør nå her…….
VI ER BARE SÅ UENDELIG TAKKNEMLIG OVER AT ALT HAR GÅTT SÅ BRA.

Alle har vært friske ingen problemer av noe slag, bagasje og alle instrument har i hvert fall kommet til Oslo.

Vi har hatt en fantastisk korpstur til England.

Som Sjoerd sa det … det har vært drita, drita kjekt..

tirsdag 24. juni 2008

Tirsdag - siste dagen





Vi begynte dagen med frokost, som vanlig. Så gikk vi ned i parken og var med på en ballongtur. Vi var med en heliumballong opp 150m over bakken, slik at vi fikk sett byen fra luften. Det var mange modige mødre og fedre som var med opp. Vi trenger ikke nevne navn, dere hjemme vet sikkert hvem som sto nede og så på. De som sto nede og så på fikk spørsmål om å holde donorkortet til de som for først. Og mottoet til Elin var ”hold on, be strong”.
Vi var på splashdown, et badeland 20 minutt fra hotellet. Det var ikke badebaseng der, bare store sklier. Det var kjempe gøy. Etter mye om og men fikk vi med oss Evind og Geir opp i en sklie som heter ”screamer”, som gikk rett ned. Når vi kom ned fra første turen sa Geir: ”vi tar en tur til”. Ann Siri var også veldig aktiv og tok nesten alle skliene som var der.
Sitat:
- Dei kjøre no på feil side av veien her!! Caroline
- Alt bra, hilse til mamma og pappa. Even 10 år
- Fantastisk kjekk gjeng. Karen
- Ja men ditte e no kjempegreier da! Lena 29 ½
- Sjøl om vi e i England så betyr ikkje d at vi ikkje får med oss det som skjer heime. Jeanett
- Kjekkt, mykje annaleis. Benedikte
- Fantastisk. Hans Fredrik 12 år
- På dinne turen har vi svevd like høgt som på ballongen vi var oppe i. Norun, Karen og Natalie.
- Vi leverte donorkort før vi gikk opp i ballongen – så alt var under kontroll. Jenni 29 år
- Tante e snill! Ingvil og Mathea (Synnøve)
- Dei heime får heller komme hit. Camilla 29 år
- Ej står berre å bobbla! Det er ikkje ord som kan beskrive kor utrulig positivt alt har vør.


Berit







HALLO ALLE HEIME.
Ja no har vi hatt ennå ein heilt fantastisk dag her i Bournemouth. Sol og fint ver hele tida. Etter frukost kom her to bussar som tok oss og Hobøl skolekorps med til Bournemouth School for Girls, ca 15 min fra hotellet. Alle elevane som møtte fram for å høyre på korpsa, stilte i mørkeblå uniform med svarte sko til. I skulen sin aula fekk så kvart korps 30 min til disposisjon. Solevåg spelte 4 nummer – Mangowalk, Halleluja, Dixiland Strut og til slutt Laving Samba til stor applaus.
På vegne av korpset presenterte Maria og Caroline bygda og Norge for øvrig via storskjem, alle dei frammøtte fulgte interessert med – kjempeflott innslag. Deretter fekk vi alle servert lunsj på skulen. Veldig spennende for alle å oppleve ein engelsk skule på innsida.
Ettermiddagen var til fri disposisjon, nokre valgte å shoppe og veldig mange nytta høve til å ta ein tur på den flotte sandstranda. Trur neste alle korpsmedlemmane var uti, men dei vaksne var pysete og orka ikke anna enn å stikke føtene uti…
Kl 17.30 var vi så tilbake på hotellet; då var det dekt fint på med småbord med kvit duk for alle ute på plenen. Der vart vi servert grillmat av dyktige kokkar. Vi følte oss nesten som adelege alle saman…
Deretter var det på med full uniform, og vi gjekk på lang rekke ned til sentrum av byen, ned til Piren. Tre korps heldt der utekonsert på den åpne plassen. Solevåg skulekorps var sist ute, og det er ikkje skryt at korpset imponerte stort. Dei var berre so flotte i sine nye uniformer , og spela berre so bra. Tydeleg at alle no begynner å bli rutinerte og at korpset generelt har øvd godt til turen
Alle har vært friske og turen har hittil gått utan uhell av noko slag. I kveld har medlemmane hatt fotballkamp med det andre korpset ute på plenen . Utruleg samhald mellom alle.
No er kl 23.00 og her på hotellet er det visst pensjonistdans inne for alle over 70 (?). Men det hindrar ikke jentene våre i å hive seg ut på golvet når det no blir spelt opp til i linedansen.
Men trur nok at mange no begynner å kjenne at dagen har vært full av gode opplevelser. Også mange av oss gir uttrykk for at det er dumt at det berre er ein heil dag igjen her i Bournemouth. Best å samle krefter og gå til ro snart, slik at vi også i morga får ein opplevelsesrik og fin dag!

Helsing oss alle.


mandag 23. juni 2008

søndag 22. juni 2008

Søndag 22 juni

Søndag 22.juni
I dag kom sola for fullt, noko våre raude naser ber preg av… Ragnhild har bedt om å bli snudd eit par gongar i natt. Vi fekk på oss uniformene og marsjerte ned til byen i lag med Hobøl skolekorps. Etter litt sjekking og påfyll av vatn framfor rådhuset, inntok vi den flotte byparken. Der fekk vi ei imponerande mottaking! Hundrevis hadde møtt fram! Og korpset innfridde forventningane! Kjempe bra! Solevåg spelte saman med tre andre norske korps: Konnerud, Hobøl og Syvde (med dei flotte gutane..).
Etterpå fekk vi eit minnerikt møte mellom Elin og borgermesteren, eller var det hovmesteren..?
Det var en stolt gjeng med foreldre som satt på sletta framfor scena! Såg vi nokre tårer?
Etter en rask lunsj var det dei store bølgene som frista! Vatnet var varmare enn lufta vart det hevda. Brr.. Utrulig fin badestrand! Laaang og med fin sand og store bølger!
Det er veldig flott å sjå kor kjekt musikantene har det i lag på tvers av alder! Med ballspel og freesbee på plenen. Berre kjekke og blide ungar og voksne! Alle koser seg i lag!
Dagen avslutta vi med en god middag med stroganoff og ris eller pasta. Ungane har god appetitt!

lørdag 21. juni 2008







21.6.08
Vi fikk en skikkelig engelsk frokost med egg og bacon. Hotella vi bor på er 2-stjerners, men helt ok etter engelsk standard. Det er vegg-til-vegg teppe på hele hotellet (også på do…!). På det ene hotellet har vi felles strykejern og huskatt, i tillegg til verdens trangeste heis. ”Dyna” er et laken og et ullteppe som klør. Men ellers har vi det kjempe bra! I dag har vi fått sett oss litt rundt om i byen sammen med guiden vår. Etterpå ble det tid til litt shopping. Der var en del butikker og masse forskjellige ting å se. Litt seinere var det tid til å ta på seg uniformen og gå ned til sentrum og spille. Vi stilte opp nede ved piren og spilte over en halvtime. Det var mange som stoppa og tok seg tid til å høre på oss. Og vi fikk flotte kommentarer etterpå. Det var veldig gøy selv om det regnet litt.
Bournemouth er en veldig fin by med ei lang strandlinje og en flott park med fine grøntarealer. På vei gjennom parken så vi noen tamme ekorn, som vi mata med nøtter. Det er også mulig å ta en tur over byen i en stor luftballong, som står i parken. Etter spillinga kunne vi gjøre det vi ville, og de fleste dro for å shoppe mer. Det var også noen som hadde mer overskudd til en "døball"kamp på plenen. Nå har vi nettopp spist middag, og sitter og slapper av.
Ellers har vi det veldig bra, men til alle foreldre der hjemme: send mer penger!







Nå har alle kommet frem til hotellet som har vanlig engelsk standard med teppe på badgulvet... Utrolig nok har vi fått med all bagasje inkludert alle instrument + alle pass, mobiltelefoner og fotoapparat. Det blir en tidlig kveld no, vi har en lang dag foran oss i morgen.

fredag 20. juni 2008

Turen har endelig startet


Vi har nå kommet til Gardermoen. Første gruppe har allerede dratt videre til London.